تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک در چیست؟ خواص هر یک چه هستند؟ آیا تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک در نحوه تهیه آنها است؟ به صورت کلی، جو دوسر پرک از مقدار مواد مغذی بیشتری برخوردار است. با این حال، حاوی فیبر کمتری است. همچنین، جو دوسر پرک، میتواند به افزایش انرژی بدن کمک کند. از این رو، بدنسازان و ورزشکاران، علاقمند به مصرف آن هستند. یکی از خواص و مزیتهای جو دوسر پرک، این است که؛ میتواند سیستم ایمنی افراد را در مقابل ویروسها تقویت نماید. از طرف دیگر، جو پرک دارای فیبر بیشتری است؛ اما جو پرک به تقویت عضلات کمک نمیکند. از این رو، زیاد برای مصرف ورزشکاران مناسب نیست. با این حال، مصرف آن میتواند به خوبی فیبر مورد نیاز برای بدن را تامین کند و میتواند موجب کاهش وزن و لاغری شود. در ادامه این مطلب از وبسایت بارادلند، با ما همراه باشید تا تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک را از صفر تا صد مورد بررسی قرار دهیم!
تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک
جو دوسر پرک و جو پرک، هر دو جزو خانواده غلات محسوب میشوند؛ اما از گیاهها و دانههای متفاوتی برگرفته شدهاند! گیاه جو دوسر یا “یولاف”، که بعضا تحت عنوان علمی Avena Sativa شناخته میشود، جزو دستهبندی گیاهان دارویی قرار میگیرد. از نظر طب سنتی، گیاه جو دوسر، طبیعتی خشک و معتدل دارد. یکی از بارزترین مشخصههای گیاه جو دوسر، این است که؛ خاصیت ضدعفونی کنندگی و ضد التهاب بودن دارد. گیاه جو دوسر، سرشار از فیبر، چربی، پروتئین و ترکیبات آنتیاکسیدان است. علاوه بر این موارد، در گیاه جو دوسر، انواع املاح معدنی همچون؛ کلسیم، آهن و فسفر نیز وجود دارند. گیاه جو دوسر، منبع ویتامینهای C، E، B و A است.
این در حالی است که؛ جو نوعی گیاه خوشهای است و دارای سبوس، ساقه و هسته یا دانه جو میباشد. از فرآوردههای جو، برای کاهش قند خون، کلسترول، کاهش وزن و فشار خون استفاده میکنند. به علاوه، میتوان برای برطرف نمودن مشکلات گوارشی مختلف همچون؛ اسهال، التهاب روده و درد معده، این فرآوردهها را مصرف نمود. جو پوست کنده، به عنوان یکی از بهترین درمانهای جوشهای پوستی برشمرده میشود.
تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک، در این است که؛ جو پرک از له شدن دانههای جو بدست میآید؛ اما، جو دوسر پرک، در واقع دانههای پرک شده گیاه جو دوسر است! استفاده از جو پرک، میتواند به گردش خون کمک بسزایی نماید. همچنین، اشخاصی که به بیماریهایی نظیر دیابت نوع 2 و فشار خون مبتلا هستند، میتوانند تحت نظر پزشک، این فرآورده گیاهی را به رژیم برنامه غذایی خود اضافه کنند.
یکی دیگر از انواع تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک، در این است که؛ شما به هیچ عنوان نمیتوانید جو پرک را به صورت خام میل نمائید! به این خاطر که، دستگاه گوارش قدرت هضم آن را ندارد. با این وجود، مصرف جو دوسر پرک به شکل خام، هیچ ایرادی ندارد. جالب است بدانید که؛ جو دوسر پرک برای پخته شدن به مدت زمان کمتری نیز احتیاج دارد.
بیشتر بخوانید: جو دوسر پرک چیست و چه فوایدی دارد؟
تفاوت ارزش غذایی جو دوسر پرک با جو پرک
به صورت میانگین میتوان گفت؛ در هر 100 گرم از جو پرک شده، حدودا 77 گرم کربوهیدرات، 10 گرم پروتئین، 352 کیلوکالری، 1 گرم قند و 10 گرم آب وجود دارد. همچنین، جو پرک حاوی انواع ویتامینهای A، E و K است که بعضا با عنوان پتاسیم نیز شناخته میشود. همچنین، در جو پرک مقدار زیادی تیامین، نیاسین، کولین، فولات، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید و ریبوفلاوین وجود دارد. برخی از املاح معدنی که در جو پرک وجود دارند، شامل؛ منیزیم، فسفر، سدیم، روی، مس، آهن، منگنز و سلنیوم هستند.
از طرف دیگر، جو دوسر به خاطر برخوردار بودن از مقدار فیبر بالا، بسیار مورد توجه است! یکی از مهمترین انواع فیبرهایی که در جو دوسر وجود دارد، “بتاگلوکانها” هستند. بتاگلوکانها، نوعی فیبر محلول هستند که خاصیت کاهندگی کلسترول خون را دارند و میتوانند به خوبی سطح قند خون بدن را تنظیم کنند. تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک در این است که؛ معمولا جو پرک، حاوی درصد بیشتری از پروتئین میباشد.
از این رو، افرادی که به دنبال منابع غنی و سرشار از پروتئین هستند، همانند؛ افراد بدنساز، مصرف جو پرک را انتخاب میکنند. برخی دیگر از انواع مواد معدنی موجود در جو دوسر پرک، شامل؛ فسفر، منیزیم، تیامین، منگنز، ویتامینهای گروه B و اسید پانتوتنیک هستند.
تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک و شاخص گلیسمی
یکی دیگر از تفاوتهای مهم جو دوسر پرک با جو پرک، در شاخص گلیسمی آنها است. ممکن است برای برخی از شما این سوال پیش بیاید که؛ شاخص گلیسمی چیست؟ این شاخص، در واقع مشخص میکند که هر غذا دارای کربوهیدرات، تا چه حد و با چه سرعتی میتواند قند خون افراد را افزایش دهد! جو دوسر در مقایسه با جو پرک، از شاخص گلیسمی پائینتری برخوردار است؛ زیرا، دارای مقدار فیبر بیشتری بوده و سرعت هضم آن نیز کندتر است. از این جهت، افرادی که قصد دارند تا سطح قند خون خود را مدیریت کنند، بهتر است جو دوسر را به عنوان غلات مصرفیشان انتخاب نمایند.
به ویژه، اشخاصی که به بیماری دیابت دچار هستند، بهتر است از جو دوسر استفاده نمایند. قرار دادن جو دوسر پرک در برنامه غذایی به صورت مستمر، باعث میشود تا سطح انرژی بدن شما در حالتی پایدار باقی بماند. شاخص گلیسمی جو پرک، بالاتر از جو دوسر پرک است. به این معنا که؛ مصرف جو پرک ممکن است با سرعت بیشتری باعث افزایش قند خون در افراد شود. با این حال، جو پرک همواره به عنوان یک غلات کامل در نظر گرفته میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع صبحانه رژیمی با جو پرک
تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک و کاربرد آنها
از جو دوسر پرک، میتوان برای تهیه انواع صبحانه رژیمی و سالم استفاده کرد. گرانولا خانگی و پنکیک با آرد جو دوسر، برخی از انواع خوراکیهای خوشمزهای هستند که شما با استفاده از جو دوسر پرک، میتوانید آنها را تهیه کنید. طرز تهیه گرانولا بدون فر خانگی با جو دوسر پرک، در بخش فودبلاگ وبسایت بارادلند آموزش داده شده است. شما میتوانید برای یادگیری این رسپی، به مقاله مرتبط مراجعه کنید!
ترکیب جو دوسر با خرما و سیب، انواع شیرینیجات با جو دوسر و شکلات، جو دوسر با سیب و کشمش، جو دوسر همراه با توتفرنگی و خامه، چیزکیک جو دوسر و توتفرنگی، جو دوسر با آویشن و عسل و لیموترش، کیک جو دوسر با هویج و کشمش، ترکیب جو دوسر با کره بادامزمینی و شکلات، پودینگ جو دوسر با شکلات و دانه چیا، برخی از انواع صبحانه و میان وعدههای محبوب و پرطرفداری هستند که شما میتوانید با استفاده از جو دوسر آنها را تهیه کنید! رسپی تمام این خوراکیهای خوشمزه، سالم و مقوی را در وبسایت بارادلند به شما آموزش دادهایم.
جو پرک نیز، در تهیه بسیاری از خوراکیها استفاده میشود. این نوع غله، بافتی آجیل مانند دارد و میتواند به بهتر شدن طعم غذاها کمک کند! انواع سوپ، پلو و خورشت، برخی از غذاهایی هستند که در تهیه آنها میتوان از جو پرک استفاده کرد. شما میتوانید با استفاده از جو پرک، اسموتی، سالاد الویه، نان، کیک، کتلت و انواع صبحانه را نیز تهیه فرمائید.
لازم به ذکر است که؛ اگر شما به گلوتن حساسیت دارید یا به بیماری “سلیاک” مبتلا هستید، بهتر است از جو دوسر استفاده کنید و از خوردن جو معمولی پرهیز نمائید! جو دوسر پرک، کاملا بدون گلوتن است و مصرف آن هیچ مانعی ندارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه 5 نوع غذای بدون گلوتن
3 خواص مهم جو پرک و جو دوسر پرک
یکی از ویژگیهای مثبت جو پرک، این است که؛ میتواند به کاهش فشار خون افراد کمک بسزایی کند. از این رو، با مصرف مستمر جو پرک، میتوانید احتمال وقوع سکتههای مغزی یا قلبی را کاهش دهید و عملکرد قلب خود را بهبود بخشید! مصرف جو پرک، به کنترل و تعادل سطح قند خون و فشار خون کمک میکند و باعث افزایش حساسیت نسبت به انسولین میشود. با مصرف جو پرک، روند هضم نشاسته کند میشود و عوارض ناشی از بیشتر شدن گلوکز خون، کاهش پیدا میکنند.
جو دوسر پرک، حاوی مقدار زیادی فیبر نامحلول است. مصرف این نوع غله، سبب میشود تا عملکرد دستگاه گوارش بهبود یابد و فعالیت رودهها نیز آسانتر میشود. یکی از ویژگیهای مهم جو دوسر پرک این است که؛ خوردن آن میتواند در درمان مشکل یبوست بسیار مفید باشد! جو دوسر پرک، باعث میشود تا جذب آب بدن بالاتر برود. در نتیجه، این مسئله سبب نرمی مزاج میشود و فعالیت رودهها را نیز افزایش میدهد. همچنین، افزودن جو دوسر پرک به برنامه غذایی، باعث جلوگیری از ابتلای افراد به بیماریهایی نظیر “هموروئید” خواهد شد.
جالب است بدانید که؛ جو دوسر پرک، دارای خاصیت ضد سرطانی بودن است! ویتامینها، املاح معدنی و فیبر موجود در جو دوسر پرک، از احتمال ابتلای افراد به انواع سرطانها از جمله؛ سرطانهای هورمونی، مشکل سینه، پروستات، آندومتر و تخمدان میکاهند. به دنبال این ویژگی، بانوانی که با اختلالات هورمونی مختلفی دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند با مصرف جو دوسر، این مشکلات را برطرف کنند و در نهایت، مانع از ابتلا به سرطانهای هورمونی شوند. علاوه بر این موارد، تحقیقات و مطالعات نشان دهنده این هستند که؛ مصرف جو دوسر، سبب کم شدن احتمال بروز سرطان در نواحی دستگاه گوارش میشود.
در آخر؛ اگر تمایل دارید تا اطلاعات بیشتر و دقیقتری را در رابطه با تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک و نحوه مصرف آنها بدست آورید، بهتر است به دیگر مقالات وبسایت بارادلند سر بزنید و آنها را مطالعه کنید! همچنین، شما میتوانید جهت خرید محصولات رژیمی و سالم، خرید تغذیه ورزشی مقوی و خرید محصولات کتوژنیک، به صفحه فروشگاه بارادلند مراجعه کنید.
جمعبندی مقاله تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک
تفاوت جو دوسر پرک با جو پرک، در خواص، نحوه استفاده آنها و گیاهانی که از آنها برگرفته میشوند، کاملا قابل تشخیص است! گیاه جو پرک، خوشهای است و دارای سبوس، ساقه و هسته است. از طرف دیگر، گیاه جو دوسر، ظاهری متفاوت دارد و خوشهای نیست. جو دوسر، مقدار فیبر و شاخص گلیسمی کمتری دارد. این در حالی است که؛ جو پرک، حاوی انواع ویتامینها و املاح معدنی است. همچنین، جو پرک، به عنوان یکی از منابع غنی و سرشار از پروتئین محسوب میشود. به همین خاطر، میتواند به عنوان صبحانه یا میان وعده رژیمی و قبل از تمرین بدنسازان و ورزشکاران در نظر گرفته شود. جو پرک، بیشتر در تهیه سوپ، خورشت، نان و پلو استفاده میشود؛ اما میتوان از جو دوسر پرک، در تهیه انواع صبحانه استفاده نمود.