بیماری کبد چرب، معضلی است که در اثر مصرف بالای غذاهای چرب و پرکالری ایجاد میشود. تنها راهکار درمان این مشکل، اصلاح برنامه غذایی و سبک زندگی افراد است! در این بین، یکی از مهمترین مواردی که افراد باید آن را برای درمان مشکل کبد چرب به خاطر داشته باشند؛ کاهش میزان مصرف روغنهای خوراکی است. با این حال، مصرف برخی از انواع روغنها برای افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، مجاز خواهد بود. بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب، روغن زیتون است! در ادامه این مطلب از مجله بارادلند، با ما همراه شوید تا به بررسی کلی بهترین انواع روغن برای کبد چرب بپردازیم.
بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب کدام است؟
برای بهبود مشکل کبد چرب، بهتر است میزان مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات، قند و چربی، تا حد ممکن کاهش یابد. از طرف دیگر، بهتر است مصرف سبزیجات، فیبر و پروتئین را افزایش دهید. با وجود اینکه حذف چربی از برنامه غذایی میتواند اثرات بسیار مثبتی بر بدن و بهبود بیماری کبد چرب داشته باشد؛ اما، به دلیل اینکه چربیهای مفید HDL برای بدن ضروری هستند، نمیتوان این ماده غذایی را به طور کامل حذف نمود. بهترین راهکار این است که؛ چربیهای مضر و پرکالری را با چربیهای مفید و سالم جایگزین کنید.
طبق مطالعات متعددی که صورت گرفتهاند، اثبات شده است؛ افزایش سن میتواند باعث شود که چربیها بیشتر در کبد رسوب کنند و در نتیجه، احتمال ابتلا به مشکل کبد چرب در افراد افزایش پیدا میکند. حال ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که؛ چگونه میتوان از این مسئله جلوگیری کرد؟ جالب است بدانید که؛ نوع روغنی که افراد در طول زندگی خود آن را بیشتر استفاده میکنند، میتواند بر این امر تاثیرگذار باشد. به طور کلی، روغنهای گیاهی، مفیدتر از روغنهای جامد و حیوانی هستند. بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب نیز، روغن زیتون است که خواص بسیاری دارد.
در ادامه این مطلب، به بررسی سایر روغنهای مفید برای کبد چرب خواهیم پرداخت که؛ هر یک خواص ویژه خود را دارند. فواید این روغنهای خوراکی، آنها را نسبت به یکدیگر متمایز میکند. توصیه ما به شما این است که؛ خواص و فواید هر یک از این روغنها را در نظر بگیرید و بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب را با توجه به نیازها و شرایط خود، انتخاب کنید!
بررسی 2 روغن خوراکی برتر برای کبد چرب
به صورت کلی میتوان گفت که؛ بهترین روغن خوراکی روغنی است که پس از صرف یک وعده غذایی تقریبا کامل و مناسب، احساس سیری کافی را به شما القا میکند! طبق گفته متخصصین تغذیه، بدن درشت مغذیهای پروتئین و چربی را آهستهتر از کربوهیدراتها جذب و تجزیه میکند. از این رو، انتخاب و مصرف روغن مناسب، باعث میشود تا شما احساس سیری داشته باشید و در نتیجه، سبب ایجاد تعادل در وزن شما خواهد شد.
همانطور که گفته شد؛ بهترین نوع روغن خوراکی، انواع روغنهای گیاهی و مایع هستند. بنابراین، در صورتی که از مشکل اضافه وزن رنج میبرید و میخواهید لاغر شوید؛ ما به شما توصیه میکنیم که روغنهای جامد و حیوانی را به طور کامل از برنامه غذاییتان حذف کنید!
مصرف روغن زیتون برای بهبود کبد چرب
روغن زیتون، یکی از بهترین انواع روغن خوراکی برای کبد چرب است که به عنوان یکی از مهمترین مواد اولیه در رژیم مدیترانه ای نیز محسوب میشود! از روغن زیتون میتوان در سالاد، پاستا ارگانیک و حتی پخت نان نیز استفاده کرد. به باور بسیاری از متخصصین تغذیه، روغن زیتون بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب است! زمان خرید و انتخاب یک محصول روغن زیتون مناسب، لازم است توجه داشته باشید که؛ تا حد ممکن از روغنهای فرابکر یا بکر استفاده کنید.
در این دسته از روغنهای خوراکی، چربی به طور خالص و بدون استفاده از انواع مواد شیمیایی استخراج شده است. همچنین، روغن زیتون بکر و فرابکر، حاوی 30 نوع ترکیبات فنولی هستند. این ترکیبات، از خواص ضدالتهابی برخوردار میباشند و میتوانند باعث گشاد شدن رگها شوند.
یکی دیگر از خواص مهم روغن زیتون، کمک به پیشگیری و جلوگیری از مشکل آلزایمر است! طبق یافتههای علمی، برخی از روغنهای زیتون از نوع بکر و فرابکر، حاوی ترکیبات ضدفراموشی و ضدالتهاب هستند که “الیوکانتال” نام دارند. علاوه بر موارد ذکر شده، روغن زیتون خواص بسیاری برای سلامت قلب نیز دارد! روغن زیتون فرابکر، حاوی مقادیر بالایی از چربیهای اشباع نشده است. شایان ذکر است که؛ این چربی میتواند سطح کلسترول مضر در بدن را کاهش دهد. جالب است بدانید که؛ در رژیم مدیترانه ای، مصرف روزانه 4 قاشق چای خوری روغن زیتون توصیه شده است.
روغن کانولا و خواص آن برای کبد چرب
علاوه بر روغن زیتون، روغن کانولا نیز به عنوان بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب محسوب میشود. این روغن، به طور میانگین تنها 7% درصد چربی اشباع شده دارد! روغن کانولا، منبعی سرشار از چربیهای اشباع نشده است. با این حال، محققین و متخصصین تغذیه، به طور قطع مفید بودن یا مضر بودن روغن کانولا را تائید نکردهاند.
یکی از نگرانیهایی که در رابطه با مضرات و عوارض استفاده از این روغن وجود دارد؛ به دلیل وجود حلال “هگزان” در آن است. از این ماده، برای استخراج روغن از دانههای کانولا استفاده میشود و بعضا، افراد این نوع ماده را سمی میدانند! البته، تنها مقدار اندکی از حلال هگزان در ماده نهایی باقی خواهد ماند که قدرت کافی را برای مسموم کردن افراد ندارد.
با وجود اینکه نمیتوان به طور قطع ذکر کرد که بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب، روغن کانولا است؛ اما، مقدار چربی ترانس موجود در این روغن، تفاوت آنچنانی برای سایر روغنهای گیاهی ندارد! یکی از موارد مهمی که در رابطه با روغن کانولا وجود دارد، این است که؛ نقطه دود آن بالا است و این امر، به نوعی یک نکته مثبت در نظر گرفته میشود.
همچنین، روغن کانولا مزه به خصوصی ندارد و از این رو، برای برشته یا سرخ کردن مواد غذایی، یک گزینه بسیار مناسب در نظر گرفته میشود. فراموش نکنید که؛ از روغن کانولا تنها میتوان در پخت و پز استفاده کرد و بهتر است از آن برای تهیه سالاد و وعدههایی از این نظیر، استفاده نکنید! به این دلیل که؛ روغن کانولا تنها باعث چرب شدن غذا میشود و به هیچ عنوان مزه غذا را تغییر نمیدهد.
در نهایت، اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع رژیم های غذایی لاغری دارید؛ میتوانید به سایر مقالات ما در وبسایت بارادلند مراجعه فرمائید! همچنین، ما به شما توصیه میکنیم که؛ برای خرید محصولات رژیمی یا خرید محصولات کتوژنیک، از کالاهای ارائه شده در فروشگاه اینترنتی بارادلند دیدن فرمائید. ما انواع تغذیه ورزشی، مکمل و ویتامین و همچنین خوراکیهای کم کالری و رژیمی را به شما ارائه نمودهایم که تماما اصل و اورجینال هستند. تنها کافی است تا محصول مورد نظر خود را به سبد خرید اضافه نمائید و ثبت سفارش کنید!
جمعبندی مقاله بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب
ما در این مطلب از مجله بارادلند، به بررسی کلی در رابطه با بهترین روغن خوراکی برای کبد چرب پرداختیم. یکی از بهترین انواع روغنهای خوراکی برای کبد چرب، روغن زیتون است! به علاوه، روغن کانولا نیز دارای چربی کم و مفید است که میتواند برای افراد مبتلا به مشکل کبد چرب مناسب باشد. به طور کلی، برای کمک به بهبود مشکل کبد چرب، بهتر است از روغنهای گیاهی و مایع استفاده شود. روغنهای جامد و حیوانی، حاوی چربیهای مضر برای بدن هستند و بهتر است به طور کامل از برنامه غذایی رژیمی حذف شوند و با سایر روغنهای خوراکی مفید و سالم جایگزین گردند.