راهنمای تعریف رژیم های مختلف از 0 تا 100

بازدید: 837 بازدید
تعریف رژیم های مختلف
زمان مطالعه: 8 دقیقه

تعریف رژیم های مختلف چه کمکی به ما می‌کند؟ آیا شناخت و تسلط بر تعریف رژیم های مختلف الزامی است؟ آشنایی با تعریف رژیم های مختلف به افراد کمک می‌کند تا بهترین نوع رژیم را با توجه به هدف خود انتخاب کنند. رژیم‌های مختلفی امروزه در دنیا تعریف شده‌اند که برخی از آن‌ها مختص لاغری و کاهش وزن و برخی از آن‌ها نیز برای افزایش وزن و رفع لاغری مفرط مناسب هستند. از طرف دیگر، برخی رژیم‌های غذایی مخصوص افراد ورزشکار و بدنساز هستند که می‌خواهند اندامی ماهیچه‌ای و عضلانی داشته باشند. یک رژیم غذایی خوب، باید بتواند تمامی مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند در حالی که؛ به افراد کمک می‌کند تا اهدافی که در ذهن دارند را محقق کنند. رژیم‌های غذایی باید در راستای حفظ سلامتی و تقویت افراد تنظیم شوند تا بتوانند بهترین نتیجه را داشته باشند. در ادامه این مقاله از وبسایت بارادلند، با ما همراه باشید تا به بررسی تعریف رژیم های مختلف بپردازیم.

تعریف رژیم های مختلف

در دنیای امروزه، استفاده از رژیم‌های لاغری به یکی از دغدغه‌های مهم افراد تبدیل شده است. با توجه به سبک زندگی ماشینی، تغذیه نامناسب و کمبود تحرک، درصد بالایی از افراد جامعه در معرض چاقی و اضافه وزن قرار گرفته‌اند. از طرف دیگر، بیش از ده‌ها نوع رژیم لاغری وجود دارد که در هر یک، محدودیت‌ها و اصولی تعریف شده‌اند. ما در این مطلب، تلاش نموده‌ایم تا برخی از معتبرترین و موثرترین رژیم‌ها را به شما معرفی کنیم. آشنایی با تعریف رژیم های مختلف، به شما کمک می‌کند تا با توجه به شرایط و وضعیت سلامتی خود، بهترین نوع رژیم را انتخاب کنید تا بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه دست یابید!

رژیم اتکینز(Atkins Diet)

در این بخش از مقاله “تعریف رژیم های مختلف”، قرار است به بررسی رژیم اتکینز بپردازیم. اتکینز، نوعی رژیم غذایی کم کربوهیدرات است که در 4 مرحله مختلف خلاصه می‌شود. در این رژیم غذایی، مصرف مواد غذایی دارای کربوهیدرات به شدت محدود شده است. از طرف دیگر، بیشتر خوراکی‌های دارای چربی‌های سالم و پروتئین به افراد توصیه می‌شوند. یکی از مزیت‌های این نوع رژیم غذایی، این است که؛ می‌تواند به خوبی ویتامین‌های مورد نیاز بدن شما را تامین کند. به علاوه، هر برنامه غذایی در رژیم اتکینز، با توجه به خواسته‌ها و نیازهای مختلف افراد تنظیم می‌شود. رژیم اتکینز، یکی از رژیم‌های نسبتا آسان و راحت است که در آن، شمارش کالری‌های مصرفی هیچ الزامی ندارد.

رژیم لاغری 30 روزه(Whole 30 Diet)

در این رژیم غذایی، مصرف مواد دارای قند، کربوهیدرات‌های فرآوری شده و غلات، ممنوع شده است. مصرف پروتئین و خوراکی‌های فرآوری نشده بیشتر در رژیم 30 روزه توصیه شده است. این رژیم لاغری، جزو دسته‌بندی رژیم‌های سخت‌گیرانه طبقه‌‍بندی شده است. شما می‌توانید مواد غذایی نظیر؛ گوشت قرمز، غذاهای دریایی، تخم‌مرغ و آجیل را در رژیم 30 روزه مصرف نمائید. یکی از مزیت‌های مهم رژیم لاغری 30 روزه، این است که؛ مصرف مواد غذایی فرآوری نشده و سالم را ترویج می‌دهد.

رژیم پالئو(Paleo Diet)

در این نوع رژیم غذایی، باید به صورت کلی از مصرف لبنیات، حبوبات، غلات و مواد قندی، پرهیز شود. در ازا، شما می‌توانید انواع میوه‌ها و سبزیجات را استفاده کنید و از مواد خوراکی سرشار از پروتئین و مواد معدنی همچون؛ ماهی‌های کم چرب، گوشت مرغ، گوشت قرمز و دیگر پروتئین‌های گوشتی تغذیه نمائید. رژیم پالئو، دو مزیت مهم دارد که یکی از آن‌ها کمک به کاهش فشار خون است. علاوه بر این مورد، استفاده از مواد خوراکی پیشنهادی در رژیم پالئو، باعث می‌شود تا به مرور زمان، اشتهای شما در طول روز کنترل گردد و میل کمتری به خوردن غذاهای پرکالری و مضر پیدا کنید!

بیشتر بدانید  طرز تهیه انواع صبحانه رژیمی با دانه چیا

رژیم غذایی دوکان(Dukan Diet)

نقطه اشتراک رژیم غذایی دوکان با رژیم‌های تعریف شده در بخش‌های قبلی، این است که؛ مصرف کربوهیدرات در این رژیم به شدت محدود شده است! به صورت کلی، این رژیم غذایی بر اساس مصرف مقدار بالای پروتئین تعریف شده است. افرادی که از این رژیم غذایی پیروی می‌کنند، احتیاجی به شمارش کالری‌های مصرفی خود ندارند. همچنین، این رژیم غذایی می‌تواند به خوبی اشتهای شما را تنظیم و کنترل کند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های رژیم لاغری دوکان این است که؛ در مقایسه با برخی دیگر از رژیم‌های لاغری، می‌تواند سریع‌تر شما را به وزن و اندام دلخواهتان برساند!

رژیم غذایی دوبرو(Dubrow Diet)

در این قسمت از مقاله “تعریف رژیم های مختلف”، با یکدیگر رژیم غذایی دوبرو را بررسی خواهیم کرد. این رژیم غذایی، یک سیستم کتوژنیک را به صورت دوره‌ای دنبال می‌کند. در رژیم کتوژنیک نیز، مصرف کربوهیدرات حدود 5% در طول روز است! در ازا، مصرف چربی بیشتر، توصیه شده است. بهتر است در رژیم کتوژنیک و دوبرو، میزان مصرف پروتئین به صورت متوسط باشد. رژیم غذایی دوبرو، دارای مراحل 4، 8 و 12 ساعته است. این رژیم غذایی، به عنوان یک نوع رژیم غذایی کاملا سالم و مفید شناخته می‌شود؛ زیرا می‌تواند مواد مغذی مورد نیاز برای بدن را تامین کند.

تعریف رژیم های مختلف

همچنین، در رژیم غذایی دوبرو، خوردن غذاهای فرآوری شده ممنوع شده است و شما بایستی از آن‌ها پرهیز کنید. رعایت رژیم لاغری دوبرو، علاوه بر اینکه می‌تواند به تناسب اندام و کاهش وزن شما کمک کند، باعث تقویت روحیه و شادابی شما نیز خواهد شد! همچنین، کلسترول و قند موجود در سطح خون، کنترل و تنظیم خواهند شد. در بین انواع رژیم‌های لاغری مختلف، رژیم غذایی دوبرو جزو مواردی است که می‌تواند کاهش وزن قابل توجهی را برای شما محقق کند!

بیشتر بخوانید: لیست غذاهای مجاز در رژیم کتوژنیک 2023

رژیم غذایی کرب سایکلینگ(Carb Cycling)

یکی دیگر از انواع رژیم‌های غذایی، “کرب سایکلینگ” است که به هدف لاغری و کاهش وزن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این رژیم غذایی، باید با توجه به میزان تحرک افراد تعیین و تنظیم شود و همین مسئله باعث می‌شود تا برای تمام افراد برنامه غذایی یکسانی طراحی نگردد. ممکن است این سوال برایتان بوجود آید که؛ تعیین برنامه غذایی با توجه به میزان تحرک فرد به چه معنا است؟

تعریف رژیم های مختلف

در صورتی که فرد روزانه میزان فعالیت و تحرک بالایی دارد، مجاز است تا کربوهیدرات بیشتری را مصرف کند. البته، در روزهای استراحت که فعالیت آنچنانی ندارد، نباید مصرف کربوهیدرات بالایی داشته باشد. برنامه رژیم غذایی کرب سایکلینگ، می‌تواند به صورت روزانه، هفتگی یا ماهیانه تنظیم شود و این موضوع کاملا به شرایط فرد بستگی خواهد داشت.

در رژیم غذایی کرب سایکلینگ، مصرف غلات دارای سبوس، میوه‌ها و سبزیجات و همچنین، کربوهیدرات‌های پیچیده توصیه شده است. یکی از مزایای مهم این رژیم غذایی، کمک به بهبود حساسیت بدن به انسولین و تنظیم قند موجود در سطح خون است. همچنین، رعایت این رژیم به افزایش بافت‌های عضلانی کمک می‌کند؛ بنابراین، اشخاصی که به بدنسازی علاقمند هستند و می‌خواهند اندامی ماهیچه‌ای داشته باشند، می‌توانند در کنار انجام تمرینات ورزشی خود، رژیم غذایی کرب سایکلینگ را نیز دنبال کنند.

رژیم غذایی وحشی(Wild-Diet)

در این قسمت از مقاله “تعریف رژیم های مختلف”، قرار است تا به بررسی رژیم وحشی پرداخته شود. یکی از اصول مهم این برنامه غذایی، این است که؛ مواد غذایی تصفیه شده و فرآوری شده، باید کاملا حذف شوند! از طرف دیگر، مصرف چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها به صورت متعادل توصیه می‌شود. به صورت کلی، در رژیم غذایی وحشی، استفاده از مواد خوراکی ارگانیک، سالم و مغذی پیشنهاد می‌شود. رژیم غذایی وحشی یا Wild، رژیمی ساده و راحت است که در آن به شمارش تعداد کالری‌ها احتیاجی نخواهد بود. یکی از مزایای منحصر به فرد این رژیم غذایی، این است که؛ شما در طول هفته یک روز آزاد در اختیار دارید که طی آن می‌توانید هر نوع ماده غذایی را میل نمائید و به اصطلاح، به این روز Cheat-Day گفته می‌شود.

بیشتر بدانید  رژیم وگان چیست؟

رژیم 17 روزه(17 Days-Diet)

این رژیم غذایی، نوعی برنامه غذایی 4 مرحله‌ای است. در رژیم غذایی 17 روزه، شما باید مواد غذایی سرشار و غنی از پروتئین را مصرف کنید. همچنین، از مصرف سبزیجات و میوه‌های کم قند به هیچ عنوان غافل نشوید! خوشبختانه، رژیم غذایی 17 روزه، دارای انعطاف‌پذیری است و شما می‌توانید در صورت نیاز، تغییراتی را بر روی آن اعمال کنید.

تعریف رژیم های مختلف

پیروی از رژیم غذایی 17 روزه، به شما کمک می‌کند تا تعادل مورد نیاز را در برنامه غذایی و اشتهای روزانه خود ایجاد نمائید. رژیم غذایی 17 روزه، جزو انواع برنامه غذایی است که فعالیت‌های فیزیکی و ورزش کردن مکمل آن هستند! برای اینکه بتوانید بهتر از این برنامه غذایی نتیجه بگیرید، بایستی انجام فعالیت‌های جسمانی را در نظر داشته باشید؛ زیرا، به عنوان بخش مهمی از برنامه لاغری شما محسوب می‌گردند!

رژیم غذایی لاغری ویت واچرز(Weight Watchers)

این برنامه غذایی نیز بایستی با توجه به ویژگی‌ها و نیازهای منحصر به فرد اشخاص تعیین شود. به صورت کلی، هدف از دنبال کردن این رژیم غذایی، کمک به کنترل اشتها و کاهش وزن است. شما در این رژیم غذایی، از لحاظ مصرف خوراکی‌ها محدودیت آنچنانی نخواهید داشت.

رژیم مدیترانه‌ای(Mediterranean Diet)

این بخش از مقاله “تعریف رژیم های مختلف”، به توضیح رژیم غذایی مدیترانه‌ای پرداخته است. در این برنامه غذایی، مصرف گوشت مرغ و گوشت قرمز تا حد زیادی محدود می‌شود؛ اما از طرف دیگر، مصرف گوشت ماهی بایستی افزایش پیدا کند. برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از رژیم غذایی مدیترانه‌ای میسر کنید، لازم است تا برخی چربی‌های سالم را نظیر روغن زیتون مصرف نمائید! در رژیم مدیترانه‌ای، تمرکز اصلی بر بهبود سلامتی و وضعیت عمومی بدن است. لازم به ذکر است که؛ رژیم مدیترانه‌ای تاثیر قابل توجه و عمیقی بر کاهش وزن نخواهد داشت. در نتیجه، اگر هدف اصلی شما لاغری است، توصیه ما به شما این است که از رژیم‌های غذایی دیگر استفاده نمائید!

در رژیم غذایی مدیترانه‌ای، الزامی بر شمارش کالری‌های مصرفی نخواهد بود. همچنین، محدودیت‌های خوراکی زیادی در این برنامه غذایی برای افراد در نظر گرفته نشده است که همین مسئله باعث می‌شود تا رژیم غذایی مدیترانه‌ای، جزو رژیم‌های آسان و ساده قرار گیرد. با رعایت این رژیم غذایی، کلسترول مضر یا LDL، در خون شما کاهش پیدا می‌کند و سلامت قلب و عروق شما افزایش می‌یابد.

رژیم غذایی دش(Dash-Diet)

Dash، نوعی برنامه غذایی است که بر پایه مصرف کم سدیم بنا شده است. تمرکز بیشتر این رژیم غذایی، بر استفاده از مواد خوراکی نظیر میوه‌ها، غلات، گوشت کم چرب و سبزیجات است. مزیت مهم رژیم غذایی دش، این است که به شما کمک می‌کند تا به بیماری‌هایی نظیر فشار خون مبتلا نشوید! به دنبال این ویژگی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نیز کاهش خواهد یافت. به صورت کلی، اگر به دنبال برنامه غذایی هستید که بتواند به شما کمک کند تا سلامت عمومی بدن خود را افزایش دهید، رژیم غذایی دش یکی از بهترین گزینه‌ها خواهد بود.

بیشتر بدانید  غذاهای سیر کننده برای کاهش وزن کدام اند؟

رژیم لاغری کتوژنیک(Keto-Diet)

در این بخش از مقاله “تعریف رژیم های مختلف”، به بررسی رژیم کتوژنیک می‌پردازیم. یکی از پرطرفدارترین و موثرترین رژیم‌های لاغری، “رژیم کتو” یا “رژیم کتوژنیک” است! برنامه غذایی پیشنهادی در این رژیم، بر مصرف کربوهیدرات کمتر و استفاده از غذاهای پرچرب تمرکز دارد. در واقع، شما در رژیم غذایی کتوژنیک، کربوهیدرات مورد نیاز بدن خود را با چربی جایگزین می‌کنید! به این صورت، بدن برای تامین انرژی از چربی به عنوان سوخت استفاده می‌کند. این حالت بدن، به “وضعیت کتوز” شناخته می‌شود که در آن، بدن پس از رو به رو شدن با کمبود کربوهیدرات‌ها، از چربی‌های مصرفی و چربی‌های ذخیره شده در نقاط مختلف بدن برای تامین انرژی مورد نیاز استفاده می‌کند.

تعریف رژیم های مختلف

در رژیم غذایی کتوژنیک، عموما بین 5 تا 10% از نیازهای روزانه را کربوهیدرات‌ها تشکیل می‌دهند و 20% آن نیز پروتئین‌ها هستند. در نهایت، 70 درصد باقی مانده را چربی‌های سالم تشکیل می‌دهند. رژیم کتوژنیک، دارای زیرمجموعه‌های مختلفی است که در هر یک از آن‌ها با توجه به نیاز فرد، این درصدها کمی دستخوش تغییرات می‌شوند.

بیشتر بخوانید: 5 ایده و دستور غذا برای رژیم غذایی کتوژنیک

در آخر، اگر علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تعریف رژیم های مختلف، انواع رژیم های غذایی، رژیم‌های لاغری و یا افزایش وزن هستید؛ می‌توانید به دیگر مقالات وبسایت بارادلند مراجعه کنید و آن‌ها را مطالعه فرمائید! همچنین، ما در این وبسایت رسپی‌های مرتبط با رژیم‌های غذایی کتوژنیک، رژیم‌های وگان و بدون گلوتن را نیز به شما آموزش خواهیم داد. به علاوه، شما می‌توانید برای خرید انواع محصولات رژیمی، خرید تغذیه ورزشی سالم، خرید انواع صبحانه رژیمی و یا خرید خوراکی و تنقلات بدون شکر، به صفحه فروشگاه بارادلند مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک چه هستند؟

جمع‌بندی مقاله تعریف رژیم های مختلف

ما در این مقاله از وبسایت بارادلند، به بررسی تعریف رژیم های مختلف پرداختیم. آشنایی با تعریف رژیم های مختلف، باعث می‌شود تا شما بتوانید بهترین رژیم و برنامه غذایی را برای افزایش سلامتی خود انتخاب کنید! رژیم دش، کتوژنیک، مدیترانه‌ای، رژیم 17 روزه، رژیم اتکینز و رژیم وحشی، برخی از رژیم‌هایی هستند که در این مقاله مورد بررسی قرار داده شدند. برخی از این رژیم‌ها برای لاغری و کاهش وزن مناسب هستند؛ اما، برخی از آن‌ها تاثیر آنچنانی در کاهش وزن افراد نخواهند داشت و صرفا برای افزایش سلامت عمومی بدن مطلوب خواهند بود. شما بایستی با توجه به هدف و نیازهای خود، هر یک از این رژیم‌های غذایی را انتخاب کنید! برای اینکه بتوانید یک رژیم غذایی تخصصی و مفید برای خود داشته باشید؛ بهتر است به متخصصین تغذیه مراجعه کنید و شرایط خود را از صفر تا صد به آن‌ها توضیح دهید تا یک برنامه غذایی متناسب با وضعیتتان را برای شما تهیه کنند.

دسته‌بندی رژیم و تغذیه فودبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت