رژیم غذایی برای کبد چرب از 0 تا 100

بازدید: 1,441 بازدید
رژیم غذایی برای کبد چرب
زمان مطالعه: 7 دقیقه

رژیم غذایی برای کبد چرب چیست؟ بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب کدام است؟ آیا رژیم برای کبد چرب و درمان آن مفید است؟ بیماری کبد چرب، در واقع با افزایش ذخایر چربی در سلول‌های کبدی بوجود می‌آید و می‌تواند مشکلات متعددی را برای سلامتی افراد به همراه داشته باشد! یکی از دلایل اصلی ابتلا به بیماری کبد چرب، چاقی و افزایش وزن است؛ اما مصرف نوشیدنی‌های الکلی و مواد غذایی ناسالم نیز، می‌تواند موجب ایجاد این مشکل شود. اگر بیماری کبد چرب در مراحل اولیه تشخیص داده شود، به راحتی قابل درمان خواهد بود. یکی از راهکارهای بازیابی سلامتی برای افرادی که به این بیماری دچار شده‌اند، رعایت رژیم غذایی سالم است!

برنامه رژیم غذایی برای کبد چرب و درمان آن

جهت درمان مشکل کبد چرب، ایجاد تغییرات اساسی در برنامه رژیم غذایی، بسیار ضروری است! مصرف زیاد سبزیجات، میوه‌ها و به صورت کلی منابع غذایی گیاهی و حاوی فیبر، غلات کامل، روغن زیتون، سویا، دانه چیا و دانه کتان، انواع آجیل و حتی قهوه، در این رژیم غذایی توصیه شده‌اند. از طرف دیگر، نوشیدن الکل و نوشابه، مصرف غذاهای شور یا دارای چربی‌های اشباع شده، سوسیس، بیکن، غذاهای سرخ شده، گوشت‌های چرب یا پخته شده، برای افراد مبتلا به کبد چرب، کاملا ممنوع شده است!

رژیم غذایی برای کبد چرب

به صورت کلی، سلامت این عضو از بدن شما، به رژیم غذایی که از آن پیروی می‌کنید، وابسته است! در نتیجه، باید تا حد ممکن نکات ضروری و حیاتی تغذیه‌ای را برای بهبود کبد چرب، رعایت فرمائید. رژیم غذایی کبد چرب، یکی از بهترین و موثرترین راه‌های درمان این بیماری خطرناک است. همانطور که در مقدمه نیز به این موضوع اشاره شد، بیماری کبد چرب، معضلی است که در آن این عضو از بدن بیش از اندازه چربی‌ها را در خود ذخیره می‌کند.

اگر فردی به این مشکل دچار شود و سریع‌تر آن را درمان نکند؛ در نهایت امکان دارد کبد او کاملا از کار بیافتد! البته، لزومی به نگرانی نیست؛ زیرا ما در این مطلب از وبسایت بارادلند، به صورت کامل از 0 تا 100، برنامه رژیم غذایی برای کبد چرب را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: لیست کامل غذاهای بدون کربوهیدرات در 2023

6 نکته مهم درباره رژیم غذایی برای کبد چرب

آیا شما نیز به مشکل کبد چرب دچار هستید؟ بهتر است برای تنظیم و طراحی یک برنامه رژیم غذایی مناسب، با پزشک تغذیه خود مشورت کنید! او شما را با توجه به شرایط‌تان، راهنمایی می‌کند که مصرف چه غذاهایی برای‌تان بهتر است. با این حال، بهتر است به صورت کلی 6 نکته زیر را مطالعه کنید و آن‌ها را در روزمره و برنامه غذایی خود اعمال نمائید:

  • تا حد ممکن از مصرف غذاهای پرچرب، دارای نمک و شکر، پرهیز کنید!
  • فست فود و غذاهای سرخ شده را از برنامه تغذیه خود به طور کامل حذف کنید.
  • به هیچ وجه نوشیدنی‌های دارای الکل را مصرف نکنید.
  • سعی کنید در طول روز بیشتر آب بنوشید؛ زیرا، مصرف بیشتر مایعات نه تنها باعث بهبود عملکرد کبد شما می‌شود، بلکه مانع از دهیدراته و کم آب شدن بدن می‌گردد.
  • بیشتر مواد غذایی حاوی فیبر را مصرف کنید تا عملکرد کبد شما به مرور زمان بهتر شود. سبزیجات، میوه‌جات، برنج و غلات، از جمله این مواد غذایی هستند.
  • برنامه غذایی رژیمی شما علاوه بر اینکه باید سالم و ارگانیک باشد، بایستی به صورت متعادل نیز تنظیم شود! به این معنا که؛ باید مواد خوراکی مصرفی خود را از تمامی گروه‌های غذایی، انتخاب کنید و شامل؛ لوبیا، گوشت، میوه، حبوبات، شیر، روغن، غلات و سبزیجات باشند. رژیم غذایی شما نباید مانع از تامین مواد مغذی مورد نیاز برای بدن‌تان شود.
بیشتر بدانید  جو دوسر پرک چیست و چه فوایدی دارد؟

بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب کدام است؟

تا این بخش از مقاله، به بررسی این موضوع پرداخته شد که؛ افراد مبتلا به بیماری کبد چرب باید تا حد ممکن، به رژیم غذایی خود توجه داشته باشند! حال ممکن است این سوال برای برخی از شما ایجاد شود که؛ بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب چیست؟ چه غذاهایی برای درمان کبد چرب مفید هستند؟

رژیم غذایی برای کبد چرب

مهم‌ترین نکته‌ای که باید آن را به خاطر داشته باشید، این است که؛ هیچ وعده غذایی از رژیم شما حذف نمی‌شود؛ بلکه، باید از خوردن برخی مواد غذایی در وعده صبحانه، نهار و شام خود پرهیز کنید. ما لیستی کامل از تمامی مواد غذایی مفید و سالم تهیه کرده‌ایم که مصرف آن‌ها می‌تواند در درمان مشکل کبد چرب شما، موثر واقع شود:

انواع آجیل حبوبات بلغور جو دوسر پرک
سبزیجات زردچوبه تخمه آفتاب‌گردان
آووکادو کلم بروکلی خاکشیر
قهوه گردو توت خشک
انواع ماهی‌ها و غذاهای دریایی شیر مکمل ویتامین سی
غلات کامل انواع لبنیات کم‌چرب سیر
میوه‌ها لوبیا و سویا روغن ماهی
روغن زیتون چای سبز روغن بذر کتان

در رژیم غذایی برای کبد چرب، مصرف برخی از چربی‌های سالم مواد غذایی، به بدن کمک می‌کند تا بهتر از انسولین ترشح شده استفاده نماید. از این رو، مصرف این دسته از چربی‌ها، مانعی ندارد و به افراد توصیه می‌شود. در نتیجه مصرف این چربی‌های سالم، سلول‌ها می‌توانند گلوکز بیشتری دریافت کنند و این ماده دیگر در خون انباشته نمی‌شود. از طرف دیگر، با بهبود یافتن این مشکل، کبد بیش از حد ظرفیت خود، چربی‌ها را ذخیره نخواهد کرد. برخی از مواد غذایی حاوی چربی‌های سالم که مصرف آن‌ها به بیماران کبد چرب توصیه شده است، شامل موارد زیر هستند:

  • مواد غذایی که دارای چربی‌های تک غیراشباع هستند و به وفور در منابع گیاهی یافت می‌شوند، برای درمان کبد چرب مفید خواهند بود. میوه آووکادو، انواع آجیل و زیتون، به عنوان منابعی سرشار از این نوع چربی به شمار می‌روند.
  • روغن ماهی، دانه کتان، انواع روغن‌های گیاهی و روغن بذر کتان، روغن ماهی، سبزیجات برگ‌دار و گردو، برای بهبود مشکل کبد چرب بسیار مفید هستند. در واقع، این مواد خوراکی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3، در درمان این بیماری موثراند. انواع ماهی و خوراکی‌های دریایی نیز، سرشار از این ماده مغذی هستند.

رژیم غذایی برای کبد چرب و خوراک ناشتا

ما در این بخش از مقاله، قرار است به بررسی برنامه رژیم غذایی برای کبد چرب به صورت ناشتا بپردازیم. به بیان دیگر، مواد غذایی پیشنهادی در این بخش را بهتر است به صورت ناشتا مصرف کنید تا اثری مثبت بر درمان مشکل کبد چرب شما داشته باشند! به صورت کلی، حذف کردن وعده‌های غذایی به هیچ عنوان به بهتر شدن بیماری کبد چرب کمکی نخواهد کرد؛ بلکه افراد مبتلا به این بیماری، باید وعده‌های غذایی سبک‌تری را به برنامه تغذیه خود اضافه کنند. مصرف مواد غذایی بخش زیر به صورت ناشتا و قبل از خوردن صبحانه، می‌تواند به پاکسازی عمیق کبد کمک کند:

  • انواع کلم، از جمله؛ کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم و کلم پیچ، جزو سبزیجات چلیپا محسوب می‌شوند. این مواد غذایی گیاهی، منابعی غنی و سرشار از گلوتاتیون هستند! شما می‌توانید کمی کلم را در ظرفی خرد کنید و به همراه روغن زیتون، آن را به صورت ناشتا میل نمائید. روغن زیتون، حاوی چربی‌های سالم است و به هیچ عنوان، فشاری به کبد وارد نمی‌کند.
  • خوردن مقداری توت خشک به صورت ناشتا، می‌تواند به خوبی به پاکسازی کبد شما کمک کند! بنابراین، بهتر است برای درمان سریع‌تر این مشکل و جلوگیری از پیشرفت آن، 30 دقیقه قبل از وعده صبحانه مقداری توت خشک میل نمائید.
  • یکی دیگر از انواع مواد مغذی و املاح معدنی که می‌تواند به خوبی به درمان مشکل کبد چرب شما کمک کند؛ ویتامین سی است! شما می‌توانید برای تامین ویتامین سی بدن خود، از مکمل یا قرص جوشان آن استفاده کنید. البته، بهترین شکل دریافت ویتامین سی، مصرف مواد خوراکی طبیعی همچون میوه‌ها و به ویژه مرکبات است. روزانه، قبل از خوردن صبحانه، کمی آب مرکبات بنوشید. به عنوان مثال؛ می‌توانید مقداری آبلیمو تازه در آب بریزید و آن را نوش جان کنید.
  • اگر می‌خواهید سریع‌تر مشکل کبد چرب خود را درمان کنید، می‌توانید روزانه، قبل از خوردن صبحانه مقداری چای سبز بنوشید! چای سبز، حاوی ترکیباتی از جمله “کاتچین” است که می‌تواند به بهبود وضعیت کبد کمک کند. به علاوه، این نوشیدنی دارای برخی آنتی‌اکسیدان‌های مفید است که سبب پاکسازی کبد می‌شوند. شما حتی اگر مشکل کبد چرب نیز نداشته باشید؛ با خوردن چای سبز ناشتا، می‌توانید کبدتان را پاکسازی کنید تا سلامتی‌تان افزایش پیدا کند و پوستی شفاف و سالم داشته باشید.
  • قهوه، نوشیدنی پرطرفدار است که معمولا همراه وعده صبحانه نوشیده می‌شود؛ اما، اگر شما آن را قبل از خوردن صبحانه میل فرمائید، می‌توانید به درمان کبد چرب خود کمک بسزایی کنید! آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قهوه و کافئین آن، برای بهبود کبد چرب بسیار مفید هستند.
  • سیر، یکی دیگر از مواد خوراکی گیاهی است که برای درمان کبد چرب بسیار موثر است! شما می‌توانید همراه با وعده صبحانه خود مقداری سیر میل فرمائید تا تاثیر عمیق آن را بر پاکسازی کبد خود مشاهده کنید. جالب است بدانید که؛ سیر حاوی مقدار زیادی “گوگرد” است. گوگرد در بدن انسان‌ها، آنزیم‌های کبدی را فعال می‌کند. اگر 2 تا 3 حبه سیر را روزانه به صورت ناشتا بخورید، تاثیر آن دو برابر خواهد شد!
بیشتر بدانید  صبحانه کتوژنیک خانگی به 5 روش آسان و سریع

بیشتر بخوانید: فواید گیاه خواری که حتما باید بدانید!

در رژیم غذایی برای کبد چرب از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

به صورت کلی، افراد مبتلا به کبد چرب باید از خوردن مواد غذایی که باعث افزایش قند خون یا افزایش وزن می‌شوند، اجتناب کنند! انواع آبمیوه‌های صنعتی، نوشیدنی‌های شیرین و نوشابه، در صدر جدول ممنوعات قرار دارند. این نوشیدنی‌ها را کاملا از برنامه تغذیه خود حذف کنید؛ زیرا، کربوهیدرات و قند، دشمن سلامتی کبد هستند. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که؛ آیا می‌توان نوشابه و نوشیدنی‌های رژیمی را استفاده کرد؟ خیر! انواع جایگزین‌های قند و قندهای رژیمی نیز می‌توانند باعث آسیب‌رسانی به کبد شوند.

رژیم غذایی برای کبد چرب

علاوه بر این نوشیدنی‌ها، شما باید از خوردن کیک‌های شیرین، بستنی و انواع دسر نیز پرهیز کنید. این مواد نیز دارای کربوهیدرات‌های مضر هستند که کنترل بیماری کبد چرب را بسیار سخت می‌کنند. دسته دوم، شامل مواد غذایی دارای چربی اشباع هستند. کره، کره آب شده، سوسیس، بیکن، انواع گوشت‌های پخته شده و گوشت‌های پرچرب، دارای چربی‌های اشباع شده هستند. مصرف این مواد خوراکی، سبب افزایش تری گلیسیرید در خون می‌شود. این مواد غذایی به ویژه غذاهای فرآوری شده، عامل اصلی بیماری کبد چرب هستند.

اگر به مشکل کبد چرب مبتلا شده‌اید یا در معرض آن هستید؛ باید بلافاصله مصرف نوشیدنی‌های الکلی را قطع کنید! مصرف الکل، به راحتی سبب آسیب‌رسانی به کبد خواهد شد. نه تنها الکل، بلکه؛ نمک نیز، دشمن سلامتی کبد است و باید مصرف آن را تا حد ممکن کاهش دهید. به عنوان آخرین گزینه در لیست ممنوعات رژیم غذایی کبد چرب، غذاهای سرخ شده معرفی می‌شوند. این غذاها، غالبا حاوی مقدار کالری بالایی هستند و به هیچ وجه مصرف آن‌ها توسط متخصصین تغذیه توصیه نمی‌شود.

بیشتر بدانید  روش تهیه 5 نوع از غذاهای گیاه خواری

در نهایت، اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع رژیم غذایی برای کبد چرب دارید؛ می‌توانید به مقالات مشابه ما در وبسایت بارادلند سر بزنید! علاوه بر این، ما انواع رژیم‌های لاغری و کاهش وزن را از جمله؛ رژیم غذایی مدیترانه ای، رژیم کتوژنیک، رژیم غذایی دش و رژیم لاغری اتکینز، به صورت کامل از 0 تا 100 توضیح داده‌ایم. برای مطالعه هر یک از این مقالات و کسب اطلاعات بیشتر درباره آن‌ها، می‌توانید بر روی لینک قرار داده شده، کلیک کنید! همچنین، شما می‌توانید برای خرید محصولات رژیمی خارجی، خرید محصولات کتوژنیک اصل، بررسی قیمت محصولات وگان و خرید محصولات بدون گلوتن ایرانی، به صفحه فروشگاه اینترنتی بارادلند سر بزنید.

جمع‌بندی مقاله رژیم غذایی برای کبد چرب

ما در این مطلب، به بررسی 0 تا 100 رژیم غذایی برای کبد چرب، پرداختیم. افرادی که به مشکل کبد چرب دچار شده‌اند، باید بیشتر به برنامه غذایی خود توجه کنند و برخی اصلاحات را بر روی آن اعمال نمایند. مصرف الکل، خوراکی‌های پرنمک یا چرب، برای آن‌ها بسیار مضر خواهد بود. از طرف دیگر، مصرف سبزیجات، میوه‌ها، مواد غذایی گیاهی و دارای فیبر مانند حبوبات و غلات، می‌تواند تاثیر مفیدی بر بهبود این بیماری داشته باشد. همچنین، آن‌ها می‌توانند با مصرف ویتامین سی، چای سبز و قهوه قبل از خوردن صبحانه یا به صورت ناشتا، به پاکسازی کبد خود کمک بسزایی کنند!

دسته‌بندی رژیم و تغذیه فودبلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت